Ako vybrať šijací stroj

Ako vybrať šijací stroj

Stojíte pred problémom. Potrebujete kúpiť šijací stroj. Pozriete na internet a napíšete do Google napríklad "kúpiť šijací stroj". Objaví sa obrovské množstvo e-shopov, z ktorých na Vás vyskakujú slová: lacno, okamžite, výhodne. Prehŕňate sa medzi množstvom šijacích strojov a neviete, prečo sú niektoré lacné a iné drahé. A v srdci si tajne želáte, aby ich bolo menej a vy ste šijací stroj kúpili dobre, rýchlo a cenovo výhodne.

Tak ako si správne vybrať šijací stroj?

  • všimnite si, či je to "No Name" alebo značka. Výrobca a majiteľ značkového šijacieho stroja sa o svoje šijacie stroje stará. Kontroluje ich kvalitu pri výrobe a stará sa aj o úroveň ich predaja a zaškolenie zákazníka. Dodáva náhradné diely a stará sa o dobré obslužné návody a servisné manuály. Viete, že napríklad švajčiarsky výrobca šijacích strojov Bernina garantuje dodávku náhradných dielov ešte aj o 20 rokov po ukončení výroby daného modelu?

  • Všimnite si, akú má stroj váhu. V žiadnom prípade nekupujte ľahké šijacie stroje. Je veľmi pravdepodobné, že niektoré kovové súčiastky boli nahradené plastom a v žiadnom prípade nevydržia vyššiu záťaž na šijací stroj. Viete, že filozofiou niektorých výrobcov šijacích strojov je vyrobiť stroj, ktorý nevydrží viac ako 2-3 roky? Potom musíte kúpiť nový a výrobca má pre koho vyrábať.

  • Má vami vybraný výrobca šijacieho stroja certifikát kvality ISO 9001:2008?  Tento certifikát je udelovaný medzinárodnou inštitúciou a nedostane nikto, kto ich prísne požiadavky na kvalitu nesplní.Bernina vlastní niekoľko certifikátov kvality, medzi nimi aj ISO 9001:2008

 

  • Ako má šijací stroj urobený návod? Ak je návod slabý, je veľmi pravdepodobné, že aj šijací stroj je "šmejd". Návod na šijacie stroje Bernina je vždy profesionálne preložený a užívateľsky príjemne vyhotovený.

  • Používa Vami kupovaný šijací stroj bežné šijacie ihly? Ihla je spotrebný materiál. Ak ju neskôr nezoženiete, šijací stroj môžete už po mesiaci vyhodiť. Veď bez ihly sa šiť nedá!
    Odporúčame pozrieť https://www.patchworkparty.sk/ihly

  • Existujú k Vášmu šijaciemu stroju aj šijacie pätky na iné úkony, ktoré by ste raz v budúcnosti chceli pri šití využiť? Pozrite si množstvo príslušenstva, ktoré Vám k Vášmu šijaciem stroju predajca ponúka.
  • A čo stehové dosky či cievky a púzdra na spodnú niť, pedále či šnúry? Aj to je časť stroja, ktorá sa môže pokaziť či už pri šití (stehová doska šijacou ihlou), alebo pádom zo stola (rozbitý pedál). Budete ich vedieť kúpiť aj za 1-2-3 roky? Nech sa páči, všetko potrebné príslušenstvo

  • Ako dlho podniká so šijacími strojmi Váš predajca? Ak predajca "skrachuje" alebo sa "zdekuje" k inej výnosnejšej činnosti, kde uplatníte záruku či pozáručný servis? Má aj kamenný obchod, či len eshop, kde predáva všetko možné? U nás máte istotu, že to so šijacími strojmi len tak ľahko "nezabalíme". https://www.patchworkparty.sk/o-nas

  • Aké funkcie by Vám postačovali a aké sú pre Vás zbytočné a iba by Vás znervózňovali? Kupujte šijací stroj s takými schopnosťami, ktoré určite využijete. Niekedy je práve v jednoduchosti krása a sila!

  • Aký silný by mal byť Váš šijací stroj? V sile priepichu sú pri šití obrovské rozdiely. Budete šiť aj hrubšie materiály? Prečítajte si o šijacej technike Bernina a Bernette.

  • Môžete si šijací stroj pred kúpou "ohmatať" a na vlastné oči sa presvedčiť, ako vyzerá, či aký zvuk pri šití vydáva? Neverili by ste, aké rozdiely sú medzi šijacím strojom a "šijacím strojom"


    Takže na záver: ešte raz zvážte:)  Ste skutočne takí bohatí, aby ste kupovali ten najlacnejší šijací stroj na trhu?  Keď ho po pár mesiacoch budete vyhadzovať a kupovať si "niečo normálne", zbytočne ste prerobili nie malú sumu peňazí a prišli o svoj čas a nervy! Vyberte si PATCHWORKPARTY a našu overenú srdcovku --> značku Bernina alebo Bernette.